keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Ulan Ude

Ulan-Ude on kaupunki Baikaljärven vieressä. Moskovasta tullessa Ulan-Ude on juuri se risteysasema, josta junarata jatkuu joko kohti itää ja Vladivostokia tai etelää ja Mongolia/Kiinaa (Trans-Mongolian). Kaupunki on malliesimerkki Venäjän Aasiasta. Kaupunki on Venäjän federaatioon kuuluvan Burjatian tasavallan pääkaupunki.  Selengajoen varrella, n .75 km Baikalilta kaakkoon. Asukkaita noin 400 000 ja siellä on mongolialainen meininki, kuten nimikin kertoo. Nyt olimme lähellä Tsingis Kaania ja mongolisotureita.

Selangajoesta emme olleet aiemmin kuulleetkaan – se ei ole kuulunut suomalaisen koulun maantietoon. Joki laskee Baikaliin ja on todella kaunis.


Jäätynyt Selangajoki

Helsinkiin matkaa rautateitse enää 6 717 km.

Ulan-Uden Lenin-patsas (Ven. Памятник Ленину) on maailman suurin Leninin päätä esittävä patsas (korkeus 7.7 m, paino 42 tonnia). Patsas on rakennettu 1971 Leninin kunniaksi. Veistoksen alusta on graniittia ja Leninin pää on valmistettu pronssista. Paikalliset kutsuvat patsasta myös nimellä ”pää”.

Pohjois-Korean entinen johtaja Kim Jong-il vieraili veistoksella Venäjän vierailunsa aikana vuonna 2011. Nyt oli meidän vuoromme juhlistaa patsaan näkemistä ja sen luona vierailu olikin alusta asti ollut tavoitteemme. Patsaan vieressä oli viehättävä jääpuisto ja ympärillä olevat rakennukset mahtipontisia.


Lenin eli Pää

Jääpuisto
Yöpyminen:
Valintamme osui Mergen Bator-hotelliin (viisi tähteä), valintakriteerit 70 tunnin junamatkan jälkeen olivat erittäin korkealla. Tähän hotelliin on lyhyt kävelymatka asemalta, hotellissa on hyvä kuntosali ja sauna uima-allasosastolla. Siellä on erinomainen ravintola ja kohtuullinen hintataso. Yöpyminen maksoi noin 100 eur kahdelta hengeltä.

Voimme lämpimästi suositella hotellia, erityisesti ruoka oli hyvää ja ravintola on auki 24 tuntia (jos asiakkaita riittää).

http://mergenbator.ru/eng/index.wbp

Loistavaa ruokaa (riistaa, hirvenlihaa)

 
Mergen Bator ulkoa, mongolisoturit ovat ratsuineen vartiossa

Toinen mongolisoturi hotellin edessä

Hotellissa oli tilava huone ja hyvät sängyt (myös wi-fi)

Hotellin punttisali ilahdutti

Wikipedia:

Ulan Uden matkailumainos:

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hieno pää ja hotelli.