perjantai 21. helmikuuta 2020

Junamatka Ulan Udesta Irkutskiin

Junamme lähti aamulla klo 8:23 kohti Irkutskia. Kirjauduimme ulos hotellistamme hyvissä ajoin ja olimme asemalla n. 30 min ennen junan tuloa. Emme lakanneet hämmästelemästä Venäjän rautateiden ja junien aikatauluja. Junat pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan ja junamme saapui 3 min ennen aikataulua Ulan Uden asemalle, samaa tarkkaa Neuvostoliittolaista suunnitelmataloutta se noudatti muillakin asemilla. VR:n kannattaisi ottaa mallia ja palkata muutama venäläinen lumiasiantuntija Suomeenkin.

Tälle reitille olimme varanneet 2. luokan hytit ja hytissä oli Igor niminen mies alapedillä ja myöhemmin sinne tuli Sergey niminen mies yläpedille. Sergey puhui englantia ja oli muutenkin sosiaalinen mies. Juttua riitti monestakin asiasta ja kaikkiin kysymyksiimme löytyi helposti vastaus. Junan henkikökunta toimitti meille heti alkuun "myöhäisen aamiaisen" - jotain "makaroni-kana-hässäkkää", koska lipuissamme oli maininta kaikista aterioista. 2.luokan hytit ovat erittäin miellyttävät ja niissä on jopa TV, valot sängyn yläpuolella ja oma radio. Hyttien kämppikset ovat aina arpapeliä, Sergeyn ja Igorin kanssa matka sujui hyvin. Voimme suositella 2. luokan hyttiä muillekin.

Kartta Ulan Udesta Irkutskiin

Tsaarin kuriirit valmiina Irkutskiin (Ulan Uden asemalla)

2. luokan tervetulo-kit

2. luokan hytti (vasemmalta, hyttiin mahtuu neljä henkeä)

Kakkosluokan käytävä

Ravintolavaunussa matka sujui hyvin vodka-listaan tutustuen

Maisemien puolesta väli Ulan Udesta Irkutskiin on ehkä kaikkein kaunein. Juna kulkee hipoen Baikal-järven rantaviivaa eteläosassa. Tätä kohtaa ei kannata ohittaa, vaan mennä hytin ulkopuolelle ja ihailla vain maisemia. Junassa oli useita kansainvälisiä ryhmiä ja muitakin travellereita, osa meni edes-takaisin Irkutsk-Ulan Udea vain nähdäkseen Baikalin (Irkutskissa on lentokenttä).

Baikal on ulkoilmaihmisten paikka. Sanotaan, että se on maailman paras retkiluistelupaikka. Alla olevasta YouTube videosta voi katsoa lisää. Harmi, kun ei tullut skimboja mukaan.

Ride the Planet / Baikal
https://www.youtube.com/watch?v=NbrHDLtRbu0

Ei kommentteja: