sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Moskova

MOSKAU - täältä tullaan! Amur ja Siperia ovat vihdoinkin takana.

Moskau! Raz-dva-tri
Moskau! Posmotri
Pioneri tam i tut, pesni Leninu pojut

Moscow! 1-2-3
Moscow! Look!
Pioneers here and there, they sing songs to Lenin

Jekaterinburg - Moskova -kartta

Matka Jekaterinburgista Moskovaan kesti 25 tuntia ja se oli ehkä helpoin legi. Saimme nukuttua yöllä ja juna saapui jälleen minuutilleen aikataulussa Moskovaan. Vaikka Venäjällä kaikki asiat ovat isoilla toleransseilla ja vähän jonnekin päin, niin junat ovat aikataulussa - minuutilleen. VR:n pitäisi lähettää Venäjälle pari henkilöä työharjoitteluun tai palkata muutama venäläinen neuvomaan miten pysytään aikataulussa.
Värit kohdallaan ravintolavaunussa

Juna Moskovassa
Vihdoinkin Moskovassa!

Junan saapuessa asemalle suuntasimme suoraan yhteen kuuluisista maamerkeistä ja Stalinin hampaista - Hilton hotelliin aamupalalle ja saunaan. Tsaarin kuriirit olivat vihdoin saapuneet Moskovaan ja 9 233km Trans-Siperiaa oli takana. Tästä jatkaen kohti Helsinkiä päätimme matkustaa kuten tsaarit, hotelleissa tulee olla vähintään viisi tähteä eikä pihistellä missään.


Moskova (ven. Москва́) on Venäjän federaation pääkaupunki ja Venäjän suurin kaupunki noin 13.2 miljoonalla asukkaallaan. Moskova on Euroopan suurin kaupunki, koska Istanbul ei sijaitse kokonaan Euroopassa. Moskova on myös Venäjän tärkein teollisuuskaupunki ja liikenteen solmukohta. Kaikki toiminta Venäjällä tuntuu linkittyvän tavalla tai toisella Moskovaan. Tsaarinvallan aikaan Venäjän pääkaupunkina toimi Pietari, mutta Moskovasta tuli Neuvostoliiton pääkaupunki ja se on pysynyt pääkaupunkina Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Moskovassa sijaitsee Kreml, jossa sijaitsevat Venäjän keskeiset hallintoelimet. Kaupunki kasvaa voimakkaasti, sitä palvelee viisi lentokenttää ja Moskovasta lähtevät rautatieyhteydet joka suuntaan.

Moskova on todellinen metropoli. Siinä on jotain samantapaista kuin New Yorkissa, mutta se on omanlaisensa kansainvälinen suurkaupunki. 

Top 5 nähtävyydet:
1. Punainen tori
2. Pyhän Vasilin katedraali (bonuksena: parin metroaseman päässä on Kristus Vapahtajan katedraali)
3. Kreml 
4. Metroasemat 
5. Tretjakovin galleria

Tretjakovin galleria sijaitsee Moskovassa ja on eräs Euroopan suurimmista taidemuseoista. Sen laajoissa kokoelmissa on merkittävä osa venäläisen taiteen historiaa. Wikipedia

Ostimme metroon päiväkortit 230 RUB/hlö eli n. 3 eur/hlö. Komsomolskajan asemalta oli vain neljä metropysäkkiä ja olimme helposti Venäjän ytimessä, Punaisella torilla – siellä on Kreml, Pyhän Vasilin katedraali ja maailmankuulu Bolšoi-teatteri eli kaikki samassa paikassa. 

Linkkejä nähtävyyksistä:

Hotelli Hilton Moscow Leningradskaya
https://en.wikipedia.org/wiki/Hilton_Moscow_Leningradskaya

Hotelli Hilton Moscow Leningradskaya on aivan rautatieaseman vieressä
Kannattaa vierailla ja nähdä todellista luksusta.

Hotelli Hilton Moscow Leningradskaya sisältä

Hotelli Hilton Moscow Leningradskaya

Erinomainen aamiaisbuffa

Hotelliaamiaisella Ramanovien salissa

Metroasemalla soi klassinen musiikki

Metroasema Komsomolskaja

Ei aina Lenin, välillä Marx

Maailmankuulu Bolšoi-teatteri

Marsalkka Georgi Žukovin patsas (Stalinin paras kenraali ja rautanyrkki, meriittilistalla mm. Stalingradin ja Kurskin suurtaistelut. Kannaksella olikin vastassa suomalaiset ja Mannerheim). Sotahistorian kannalta Georgi Žukov on erittäin mielenkiintoinen henkilö, kannattaa tutustua.

Punainen tori ja tsaarin kuriirit Moskovassa

Pyhän Vasilin katedraali edestä

Pyhän Vasilin katedraali Punaiselta torilta

Kristus Vapahtajan Katedraali (todella näyttävä sisältä, sisällä on kuvauskielto)

Moskovajoki ja Kreml

Moskova

Ei kommentteja: